Hulp met familie De Lange in Gouda

+7 votes
240 views

Ik heb zojuist een profiel aangemaakt voor Johanna de Lange, van wie een portret door Isaack Luttichuys is overgeleverd. Haar echtgenoot was Abraham de Riemer. Zij is de dochter van Adriaen Laurens de Lange, advocaat, en Sophia van Walenburch. Adriaen de Lange is de zoon van de burgemeester van Schoonhoven Laurens de Lange. De bekende wiskundige Snellius, die ook nog geen WikiTree-profiel heeft, trouwde met een zus van Adriaen, Maria de Lange. Adriaen Paets (ook nog geen profiel...) trouwde met een dochter van Adriaen, ook Maria de Lange geheten.

Al met al betreft het hier een aantal bestuurlijk, wetenschappelijk en religieus interessante Hollandse families die nog niet goed vertegenwoordigd zijn op WikiTree.

Wie helpt mee profielen aan te maken voor haar echtgenoot, ouders en verdere verwanten en deze te verbinden met de centrale wikitree?

WikiTree profile: Johanna de Lange
in WikiTree Help by Wouter Leenders G2G1 (1.6k points)
edited by Wouter Leenders

4 Answers

+6 votes
Wil je deze personen zelf voorzien van een stamboom? Je kunt er ook een Nederlandse minichallenge van maken... Misschien wachten tot na de wikigames waar een aantal mensen druk mee zijn maar je kunt het ook nu doen. Voeg trefwoord challenges toe en pas de vraag aan  voor hulp om deze personen te voorzien van stamboom en te verbinden met de wikitree.
by Eef van Hout G2G6 Pilot (190k points)
Goed idee, Eef! Ik heb de vraag aangepast.
+6 votes
Er lijkt nog geen scan van Johanna's doop beschikbaar te zijn op internet. Ze komt ook niet voor in de indexen op de website van het Streekarchief Midden Holland (samh.nl). Misschien kunt u de chatservice van deze website gebruiken om na te vragen of een doop in Gouda van 1635 op internet is te vinden of dat u daarvoor naar het streekarchief in Gouda moet.
by Tineke Slof G2G6 Mach 3 (31.5k points)
+6 votes

Ik heb zojuist een bericht gekregen van Dick: de doop van Johanna de Lange is te vinden in de Waals Hervormde registers, niet verrassend met een moeder die Van Walenburch heet... https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99QV-MTMW?cc=2037907&wc=SMMG-BZJ%3A1292925401%2C345835401%2C345867401

by Wouter Leenders G2G1 (1.6k points)
+4 votes
Hoi Wouter,

Ik wil wel helpen. Ik zal kijken wat ik kan vinden.

Groetjes,

Elsa
by Elsa van der Velde G2G6 Mach 3 (35.1k points)

Dank!

Hier nog enkele mogelijk interessante profielen: de vader van Sophia van Walenburch was Pieter Adriaensz. van Walenburch, burgemeester van Rotterdam. Haar grootvader was waarschijnlijk Pieter Jacobsz van Varick, burgemeester van Delft. Een zus, Maria, heeft al een WikiTree-profiel.

Haar nicht Maria van Walenburch, dochter van een De Lange, was getrouwd met Hendrick Hooft, burgemeester van Amsterdam.

Een dochter van Johanna de Lange, Johanna de Riemer, trouwde Cornelis van Alkemade.

Related questions

+9 votes
3 answers
+6 votes
2 answers
+3 votes
1 answer
+5 votes
0 answers
376 views asked Apr 4, 2013 in Genealogy Help by anonymous
+5 votes
1 answer
142 views asked Sep 17, 2022 in Genealogy Help by Michel Vorenhout G2G6 Pilot (317k points)

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...