Digital cadastral map of Noord-Brabant and Limburg, the Netherlands in the making

+8 votes
183 views

I've found this website on which local history clubs in Noord-Brabant are building a digital version of the original cadastral map (OAT) from 1832. You can also see who owned a piece of land and it links to the scans of the original ownership tables. Some municipalities also link to a family tree they made for the village (watch out, they contain errors) or an extensive description of the residents of a house (in Asten).

Nine municipalities in Noord-Brabant are already in the map. Limburg has a similar project which a coverage of about half the province.

---

Ik heb deze website gevonden waar lokale heemkundekringen in Noord-Brabant een digitale versie van de oorspronkelijke kadastrale kaart (OAT) van 1832 aan het bouwen zijn. Je kan ook zien wie de eigenaar van een perceel was en het linkt naar de scans van de originele eigendomstabellen. Sommige gemeenten linken ook naar een stamboom die ze voor het dorp hebben gemaakt (let op, er zitten fouten in) of, in Asten, een uitgebreide beschrijving van de bewoningsgeschiedenis van de huizen.

Negen Brabantse gemeenten staan al op de kaart. Limburg heeft een vergelijkbaar project dat al ongeveer de halve provincie beslaat.

in The Tree House by Koen van Hoof G2G6 Mach 7 (73.8k points)

3 Answers

+6 votes

Volgens mij is er ook al een site waar heel gelderland op staat en wat van de noordelijke provincies maar kan effe niet op de naam komen en waar je dus ook door aanklikken de eigenaren uit 1832 te voorschijn tovert.

Zodra het me te binnen schiet vul ik mijn antwoord aan.

edit: Het gaat om hisgis en gelderland en friesland staan er in

by Eef van Hout G2G6 Pilot (191k points)
HISGIS is geschikt voor heel Nederland, zelfs Antwerpen staat in de lijst.

Deze websites zouden een mooie reden zijn om de pagina's met mooie bronnen en links hier op WikiTree eens bij te werken en overzichtelijker te maken (=korter).
Dat is ook een mooie website. Op die Gelderse kaart is vooral Zutphen erg interessant. De uitgebreide vestingwerken en stadspoorten waren toen nog intact.
+3 votes

There is also a very nice website on which you can find cadastral information from ancestors in Limburg, mostly between 1800 and 1820. 

See: https://aezel.eu/ontdekken/geografie

Or https://aezel.eu/onderzoeken/personen and choose “kadaster” under type, just try it.

by R Rulkens G2G1 (1.5k points)
+3 votes
Super dat Noord-Brabant er nu ook mee bezig is. Het enige jammere is dat het zo verdeeld is over meerdere websites.
by Eef van Hout G2G6 Pilot (191k points)

Related questions

+4 votes
2 answers
+7 votes
0 answers
147 views asked May 28, 2021 in The Tree House by Remko Stift G2G6 Mach 2 (25.2k points)
+3 votes
1 answer
95 views asked Aug 26, 2021 in Genealogy Help by Alex Fransen G2G6 Mach 4 (41.7k points)

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...